和歌山県の日本酒 "SAKE" in Wakayama prefecture,Japan

和歌山県の日本酒

和歌山県の日本酒 酒樽の集合写真

和歌山県の日本酒について

 和歌山県は、古くは「木の国」と呼ばれ、幾重にも連なる山並みと森林は、良質な水と豊富な水量をもたらしてくれます。

 和歌山県の日本酒は、この良質な水と厳選した米、麹、酵母を用いて杜氏の卓越した技術により、様々な味わいの日本酒を醸しています。

 日本酒造りに使われている仕込み水は比較的軟水が多く、芳醇で、まろやかな、口当たりの良い、飲み飽きしないタイプのお酒になります。また、地域によっては中程度の硬水の湧き水を用いて、フルーティーな香りや、米の旨味とキレのあるタイプのお酒を造っています。

 各蔵が伝統の技を競い合い、醸し出した「和歌山県の日本酒」から、お気に入りの1本を見つけて下さい。

日本酒マッピング図

 県では「和歌山県の日本酒」の魅力をPRするため、和歌山県酒造組合連合会技術顧問 池本重明氏監修のもと、県内事業者が製造する日本酒のうち代表的な商品について、純米大吟醸酒・純米吟醸酒・純米酒を「辛口」~「甘口」、「濃醇」~「淡麗」に分類し、それぞれの特徴をわかりやすくお示しした「日本酒マッピング図」を作成しています。

日本酒マッピング図

(マッピング図の画像をクリックするとpdfファイルが開きます。)

日本酒マッピング図掲載酒造事業者の情報はこちら

関連団体等リンク

○和歌山県酒造組合連合会

公式webサイト

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○日本酒造組合中央会

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○国税庁

お酒に関する情報のページ

"SAKE" in Wakayama Prefecture,Japan

和歌山県の日本酒 酒瓶の集合写真

About

 Wakayama Prefecture has long been known as "Land of Trees", and its layered mountain ranges and forests provide us with high-quality water and an abundant supply.

 "Wakayama Sake" is brewed using this high-quality water,carefully selected rice,"koji(rice malt)" and yeast, and the outstanding skills of the "toji(master brewers) to produce a wide variety of flavors.

 The brewing water used in Sake brewing here is relatively soft, resulting in a mellow, smooth, and easy-to-drink type of Sake that you will never tire of.

 In some areas, moderately hard spring water is used to produce Sake with a fruity aroma, rice flavor, and sharp taste.

 Please enjoy the carefully selected Sake brewed by toji of each "Wakayama Sake" brewery using their traditional techniques!

External links

○Wakayama Sake Makers Association

official website


○Japan Sake and Shochu Makers Association

official website

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facebook

X(twitter)

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