和歌山県の日本酒 "SAKE" in Wakayama prefecture,Japan
和歌山県の日本酒

和歌山県の日本酒について
和歌山県は、古くは「木の国」と呼ばれ、幾重にも連なる山並みと森林は、良質な水と豊富な水量をもたらしてくれます。
和歌山県の日本酒は、この良質な水と厳選した米、麹、酵母を用いて杜氏の卓越した技術により、様々な味わいの日本酒を醸しています。
日本酒造りに使われている仕込み水は比較的軟水が多く、芳醇で、まろやかな、口当たりの良い、飲み飽きしないタイプのお酒になります。また、地域によっては中程度の硬水の湧き水を用いて、フルーティーな香りや、米の旨味とキレのあるタイプのお酒を造っています。
各蔵が伝統の技を競い合い、醸し出した「和歌山県の日本酒」から、お気に入りの1本を見つけて下さい。
日本酒マッピング図
県では「和歌山県の日本酒」の魅力をPRするため、和歌山県酒造組合連合会技術顧問 池本重明氏監修のもと、県内事業者が製造する日本酒のうち代表的な商品について、純米大吟醸酒・純米吟醸酒・純米酒を「辛口」~「甘口」、「濃醇」~「淡麗」に分類し、それぞれの特徴をわかりやすくお示しした「日本酒マッピング図」を作成しています。
(マッピング図の画像をクリックするとpdfファイルが開きます。)
日本酒マッピング図掲載酒造事業者の情報はこちら
関連団体等リンク
○和歌山県酒造組合連合会
○日本酒造組合中央会
・instagram公式アカウント(japansakeshochu)
○国税庁
"SAKE" in Wakayama Prefecture,Japan

About
Wakayama Prefecture has long been known as "Land of Trees", and its layered mountain ranges and forests provide us with high-quality water and an abundant supply.
"Wakayama Sake" is brewed using this high-quality water,carefully selected rice,"koji(rice malt)" and yeast, and the outstanding skills of the "toji(master brewers) to produce a wide variety of flavors.
The brewing water used in Sake brewing here is relatively soft, resulting in a mellow, smooth, and easy-to-drink type of Sake that you will never tire of.
In some areas, moderately hard spring water is used to produce Sake with a fruity aroma, rice flavor, and sharp taste.
Please enjoy the carefully selected Sake brewed by toji of each "Wakayama Sake" brewery using their traditional techniques!
External links
○Wakayama Sake Makers Association
○Japan Sake and Shochu Makers Association